Isoleren kan uw energiekosten aanzienlijk verlagen

De beste manieren om energie te besparen zijn inmidddels wel bekend. Veel mensen maken bijvoorbeeld als gebruik van zonnepanelen, zonneboilers en hebben een nieuw type CV ketel in hun woning hangen. Dit zijn allemaal goede initiatieven die zorgen voor een goed rendement.

Maar er zijn ook nog andere manieren om te besparen. Iets waar veel mensen overheen kijken is de isolatie van een woning. Isoleren is een goede manier om nog extra te besparen. Het gaat dan voornamelijk om het besparen op stookkosten (het warm houden van uw woning). Door isolatie te plaatsen is er minder energie nodig voor uw woning. Minder energie resulteert in een lagere rekening, dat moge duidelijk zijn. Isoleren kan op diverse manier gedaan worden, de spouw isoleren is een optie die erg interessant is.

spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie kunnen er honderden euro’s bespaart worden. De isolatie wordt meestal door een professioneel bedrijf aangebracht. U kunt daar gerust enkele offertes voor opvragen, dat is geen enkel probleem. Er zijn bedrijven die zich hierin specialiseren. Het is dan ook aan te raden om het door een dergelijk bedrijf te laten uitvoeren. Zo weet u zeker dat alles zo goed mogelijk geplaatst wordt en u zo veel mogelijk kunt gaan profiteren. Er kunnen diverse verschillen in de prijzen zijn van offertes die u opvraagt. Belangrijk om te realiseren is dat het altijd afhankelijk is van de oppervlakte van uw muur. U zult begrijpen dat een grotere muur muur isolatiemateriaal vereist dan een kleinere muur, logisch toch?

Als u tevens kiest voor zoiets als vloerverwarming, dan kunnen uw stookkosten nog verder dalen. Gemiddeld verbruikt dit namelijk een stuk minder en zijn uw voeten heerlijk warm.

Goede voorlichting

Als u interesse heeft in het laten plaatsen van het materiaal laat u dan goed voorlichten. Ook kan het fijn zijn om wat onderzoek te doen naar het materiaal dat gebruikt wordt. Een materiaal van een hogere kwaliteit zal over het algemeen een stuk beter isoleren. Goedkoop is in dit geval dus zeker niet altijd beter. Let daarom op het materiaal dat gebruikt wordt en vraag naar ervaringen van andere mensen die het al hebben laten plaatsen. De bedrijven kunnen ook vaak voor u voorrekenen hoe snel de investering terug te verdienen is, dat kan worden berekend op basis van uw huidige verbruik. Zorg dus dat u de jaarrekening bij de hand heeft!